Incubus; If Not Now, When?

 

Brandon Boyd was er even tussenuit geglipt met zijn solo project maar reist nu weer het land door met de band; het nieuwe Incubus album moet gepromoot worden. Het album If Not Now, When? is in juli uitgekomen en heeft menigeen verrast.

De plaat klinkt lekker weg en Brandon Boyd laat weer eens zijn indrukwekkende zangkunsten horen. Het album begint rustig en opent met de albumtitel. Dit nummer is helaas niet vernieuwend en neigt de kant op te gaan naar  dat bandje met die andere “Brandon” (Flowers).  De eerste vijf nummers zijn vooral veel ballads en de electronische rifjes van Dj Kilmore  nauwelijks te horen. Ook lijkt de cd niet geschikt voor de knallende bekende rocknummers. Dat Incubus niet meer de band van vroeger is lijkt evident.  Gaat de band dan alleen nog maar voor de hitjes voor de massa?

De echte Incubus sound is pas later te horen op het album. Het nummer in the company of wolves lijkt een ommekeer en illustreert wellicht wel het verhaal van Incubus van de afgelopen jaren; het 7 minuten durende nummer begint soft en zoetsappig maar transformeert in een duister en meeslepend nummer met diepe bassen en strakke gitaar riffs. De band ontsnapt eventjes en doet waar het goed in is. De nummers die hierna volgen haddden ook net zo goed op Morning View en Make Yourself kunnen staan en doen mij weer verheugen.

Vooral de laatste 4 nummers maken de cd geen standaard commercieel concept. Het is jammer dat de cd zo wisselend is want de band heeft het nog steeds in zich.

Incubus treedt 25 november op in de HMH. Tickets officieel te bestellen via ticketmaster.nl

 

 

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: