C-Music

The Love of Music

Muziek is verslavend en zeer ontspannend. Of het nu Rock, Jazz, Pop, Lounge of Hiphop is, het kan je emotie op bijna elk moment van de dag versterken. De tekst, de beat of de herinnering aan een nummer maakt het liedje zo speciaal.  Doordat ik muzikaal ben opgevoed is muziek een soort routine in mijn leven geworden.

Platen van Billy Joel en Dire Straits werden bij mij thuis grijsgedraaid. Toen de compact disc werd geïntroduceerd was het voor mij alleen nog maar Michael Jackson. De uitvinding van de MP3 en Internet  heeft de muziekindustrie aanzienlijk veranderd. Het werd voor iedereen mogelijk om muziek online te zetten en te downloaden. De grote platenlabels kregen meer keus en één toonaangevende artiest was niet meer van deze tijd.  Nu de verkoop van cd’s zijn dieptepunt heeft bereikt, is er nu een nieuw concept; Een muziek abonnement. Spotify heeft de oplossing; een bijna compleet assortiment aan muziek wat je gratis kan streamen. Dit is echter wel met reclame en een limiet van 20 uur per maand.  Wil je onbeperkt muziek luisteren zonder reclame, dan betaal je slechts 5 euro.  Dit is de toekomst!

 

Hieronder een clip van de comeback van Michael Jackson in 2008 bij de MTV Awards. Ondanks het zwakke en simpele nieuwe nummer – wat net zo goed door Britney Spears had gezongen kunnen worden –  wordt Michael toch geeerd voor hetgeen wat hij ooit is geweest ! RIP Michael

You Rock My World

Advertenties

Geplaatst in

Permalink

%d bloggers liken dit: